Miksi äänestän vasemmistoliittoa?



Ihan ensimmäisenä, en kuulu mihinkään puolueeseen, enkä ole koskaan kuulunut. Jotain puoluetta pitää äänestää eduskuntavaaleissa. Tarkoitinko kenties ehdokasta? En. Sitä voi uskotella mitä haluaa, mutta puoluevaalit nämä ovat. Joten kerron omasta valinnastani.

Näissä vaaleissa äänestän puoluetta, jota en ole aikaisemmin äänestänyt. Tällä kertaa toivon tekeväni oikein. Vasemmistoliitto ei ollut vaalikoneiden tuloksissa minulle se ykkönen, eikä kakkonen. Enkä vielä tähän vuoteen lähtiessä uskonut sitä äänestäväni. Puolueen linja on pehmentynyt (hyvällä tavalla), ja puolue on kypsynyt kuin hyvä viini. Ei hötkyilyä ja huutelua, vaan asiallista toimintaa ja kunnollinen vaaliohjelma. Vasemmistoliitto on ehkä jopa aavistuksen tylsä valinta vuonna 2019. Ainoa negatiivinen asia mitä puolueesta löydetään on se, että "vasemmistolainen on aina toisen taskulla". Palataan tähän myöhemmin.


Elämäni aikana olen äänestänyt kolmea eri puoluetta. Joka kerta tein saman typerän virheen. Äänestin nimittäin ehdokasta joka ajoi minun etuani. Äkkiseltään voisi kuvitella, että noinhan se pitääkin toimia. Näin toimiminen on pidemmän päälle itsekästä. Itsekkyydestä irtautuminen on todella vaikeaa. Yritän joka päivä olla vähemmän itsekäs. Välillä toki pitää olla hyvällä tavalla itsekäs. Onko raha syy olla itsekäs? Ei mielestäni.

Mitä olen oppinut? Jatkossa ehdokkaan ja puolueen pitää ajaa yhteistä hyvää inhimillisyyden ehdoilla. Ehkä olen hieman naiivi. Jostain syystä tässä yhteiskunnassa palvotaan vain yhtä jumalaa...rahaa. Tiedän sen, koska olen itsekin sitä palvonut. Rankkaamme toisemme rahan mukaan, ja unohdamme inhimillisyyden. Jostain syystä hyvätuloisten rahat ovat pyhä lehmä joihin ei saa koskea. "Maksamme muutenkin eniten veroa", on se yleisin vastaus. Totta. Olen itsekin ollut hyvillä tuloilla, ja voi pojat! Se oli mahtavaa! Rahaa oli ostella sitä sun tätä. Verottaja muisti kyllä lähettää ne verolaput, ja mitä suuremmat tulot olivat, niin sitä suuremmat olivat maksettavat verotkin. Silti sitä rahaa jäi niiden maksamisen jälkeen kaikkeen turhanpäiväisyyteen. Arvostinko sitä mitä sain? En. Mitä enemmän rahaa oli, sitä vähemmän sitä arvosti ympärillään olevaa materiaa.

Olen myös elänyt äärimmäisen pienillä rahoilla, ja tiedän mitä on niukkuus. Pienituloinen olen varmasti ollut suurimman osan elämästäni. Pienituloisena oleminen avartaa maailmaa. Olen ylpeä siitä, että olen selvinnyt elämässä pienellä rahamäärällä.



Se on jännä miten pienituloisena sitä arvostaa asioita aivan eri tavalla. Sanotaankin, että niillä joilla on vähiten, antavat myös eniten. Huomaan itsessäni tarpeen auttaa muita, koska siitä saa hyvän mielen.

"Vasemmistoliittolainen on aina toisen taskulla"

Jos tätä analogiaa ajaa, niin silloinhan jokainen lapsi on syntyjään vasemmistoliittolainen. Jossain vaiheessa se inhimillisyys lapsesta karsitaan. Meille opetetaan, että se on heikkous. Vain raha ja menestys ratkaisevat. Ei se millainen olet ihmisenä. Elämän pitäisi olla matka joka kuljetaan yhdessä muita tukien. Ei mikään jatkuva kilpailu. Jokainen ei voi olla hyvätuloinen. Tarvitaan kaikenlaisia työntekijöitä. Eikä ihmistä voi arvottaa pelkästään siitä kuinka paljon hän saa työstään palkkaa.

Ilmastonmuutos on kaikkien huulilla. Meidän pitäisi tehdä kaikkemme sen torjumiseksi. Pitäisi vähentää lentämistä, ja tarpeetonta kulutusta. Köyhät ja pienituloiset tekevät tämän jo. Joka ikinen päivä. Jos sitä tarpeetonta kulutusta ja matkustusta pitää vähentää, niin herättää vielä enemmän kysymyksen siitä, että mihin sitä rahaa oikein tarvitaan? Sitä pitäisi käyttää yhteiseen hyvään. Inhimillisyyden luomiseksi.

Koulut, terveyskeskukset, kirjastot, uimahallit lähtevät kiihtyvällä tahdilla ympäri Suomen, koska kuluja pitää karsia ja säästää. Siitä on Suomi tänä päivänä tehty. Kulujen karsimisesta. Sitä luulisi, että hyvätuloinen kaipaa niitä samoja palveluja ympärilleen. Ihan siihen omaan kotikylään tai sinne missä kesämökki sijaitsee. Kaikki eivät asu kaupungeissa. Jos asuisimme, Suomi olisi aika tylsä paikka. Myös se puhdas luonto on ihan hyvä olla olemassa. Eihän sitä ikinä tiedä, jos sieltä kaupungista rahakasan päältä haluaa vaikkapa maaseudulle, tai joskus nauttia puhdasta kotimaista ruokaa.

Uskon inhimillisyyteen tästä syystä äänestän vasemmistoliittoa.

Jos tykkäät rahasta ja itsekkyydestä, ja inhimillisyys on vierasta, niin suosittelen tutustumaan keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten tarjontaan.

Tohtori Puoskari

Kommentit

Suositut tekstit