Puoluekuri ja Demokratia | Anteeksi, oksensin suuhun hieman.

Puoluekuri - Hyvä veli -järjestelmän ja hyväosaisten demokratian paras ystävä


Puoluekuri, eli ryhmäkuri on rehellisen poliitikon paras ystävä. Puoluekurin varjolla voit tehdä mitä haluat, etkä joudu puolustelemaan sanomisia. Kun noudatat tätä hyvä veli-verkoston luomaa demokraattista työkalua, ovat puoluetoverit puolellasi. Älä vain suotta ihmettele miksi kansa ei pidä sinusta. Työnkuvasi kun on kuitenkin olla kansanedustaja...valitettavasti.

Mitä sanoo perustuslaki?

"29 § Kansanedustajan riippumattomuus Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset." 

Laillisuutta perustellaan usein sillä, että tämä on vapaaehtoista. Vähän sama kuin koulussa, haluatko olla 20 kiusaajan joukossa, vai lähteä sieltä pois puolustamaan yhtä kiusattua. Jos niin teet, olet taatusti "onnellisessa" asemassa. Kumpikin on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Tätä kutsutaan sosiaaliseksi painostukseksi. Tämä ryhmäpaine on toinen mainio työkalu, kun halutaan muut puolelle. Mutta ei nyt mennä sen enempää sivuraiteille.

Käytännössä äänestämällä ryhmän vastaisesti teet poliittisen itsemurhan. Lähtökohta onkin, miksi kukaan haluaa kuulua ryhmään, jossa ei saa toimia omantuntonsa mukaisesti? Ryhmän mukana on helppo ratsastaa. Pohjatyö on jo tehty. Valmiin puolueen kanssa on helpompi mennä kohti sitä kansanedustajan työtä. Täytyy vain sietää sitä tunnetta, että ei voi olla oma itsensä. Yleensä elämästä pitää karsia pois myrkylliset ihmiset, jotta siitä voi nauttia. Ilmeisesti saavutettu status on niin arvokas, että pitää olla tieten tahtoen myrkyllisten ihmisten ympäröimänä. Narsistinen järjestelmä toimii niin, että olet sopeutunut rooliisi huomaamatta.

Puolustuksena pidetään myös sitä, että näin rivit eivät rakoile, ja äänestäjät voivat luottaa paremmin, että puolueet pysyvät kannassaan. Veikkaan, että suurimmalla osalla äänestäjistä ei ole puoluekurista mitään tietoa. Huom! Lisäksi vaaleissa äänestetään edelleen henkilöitä, ei puoluetta.

"Suomen 38. eduskuntavaalit järjestetään viimeistään sunnuntaina, 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023" 

Puoluekuri on ehdokkaalle ihanteellinen suojakilpi. Ehdokas voi hakea itselleen äänestäjiä kertomalla sen mitä äänestäjä todella haluaa kuulla. Mikäpä onkaan parempaa, kuin olla se ihanteellinen ehdokas kansalle.

Käytännössä se on ihan sama mitä ehdokas siinä vaalimainoksessaan lupailee, koska puoluekurin takia pitää äänestää, kuten puolueen sisällä on sovittu. Tämän varjolla voidaan pyyhkiä aina kädet. "En voinut muuta, kun näin oli puolueen sisällä päätetty". Huomaatteko. Siinä saa taas "hyvän tyypin" maineen, vaikka toimi omantuntonsa vastaisesti ja väärin. Nerokas järjestelmä!

Vahvin teko minkä kansanedustaja voi tehdä, on äänestää eduskunnassa oikeasti omantuntonsa mukaan (kutsun sitä moraaliseksi kompassiksi, koska sen pitäisi aina toimia oikein). Ihan sama lentääkö sitä puolueestaan vai ei. Näin demokratian pitäisi toimia, ja näin kansanedustajan pitäisi toimia. Oikein toimimisesta tulee hyvä olo. Kun pääsee oikein toimimisen makuun, niin ei halua enää toimia väärin.

Koskaan ei ole liian myöhäistä kasvattaa selkärankaa.

Puolueet joilla on käytössä puoluekuri: Kokoomus, Keskusta, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto, SDP
Puolueet joilla ei ole käytössä puoluekuria: Vihreät, Piraattipuolue

Puoluekuri on siinä vaiheessa OK, kun kansanedustajia ei ole, vaan nimike on puolueen pelinappula, tai jotakin muuta siihen suuntaan. Sen tansseja tanssit, kenen puolueeseen kuulut (vanha eduskunnan sanonta).

Tohtori Puoskari

Poliittisesti sitoutumaton. Yhteiskunnallisen jännän äärellä jo vuodesta 2018.



Blogissa ei ole toistaiseksi mainoksia, eikä sponsoroitua sisältöä, joten pitää sentään omia projekteja mainostaa (ihan kuin sinua kiinnostaisi):
  
Myynnissä olevat eKirjat:

How Bruce Springsteen’s Music Saved My Life  (Englanniksi kirjoitettu elämänkerrallinen kirja, jossa keskitytään koulukiusaamiseen ja musiikin merkitykseen elämässä). Myynnissä ekirjoja myyvissä nettikaupoissa.

Musiikkia:

Tohtori Puoskari - Rahaa Rahaa (EP) 
Tohtori Puoskari - Juhis

Muut aiheeseen (politiikka) liittyvät kirjoitukset:

Mihin kansanedustaja tarvitsee kakkosasuntoa?
Kansalaispalkka, eli perustulo 

 

Kommentit

Suositut tekstit