Mikromuovien Kieltäminen

Pitääkö sitä mikromuovia työntää joka paikkaan?

 
Muovia on joka paikassa.

Eilen kirjoitin kansalaispalkasta, eli perustulosta. Tällä kertaa hieman juttua mikromuovista.

Mikromuovi tuo muoveista pahin? Kansalaisaloite mikromuovien kieltämiseksi kosmetiikassa sai 50 000 nimeä täyteen, ja tämän, jos minkä kansalaisaloitteet läpimeno on ns. slam-dunk. Silti epäilys tätäkin kohtaan, ja myöskin demokratian toimivuutta kohtaan on aiheellinen. Kyseessä on kuitenkin vain kansalaisaloite. Kansalaisaloitteet menevät harvemmin läpi:




Sitä tyhmempi voisi kuvitella, että demokratiassa n. 50% todennäköisyydellä puolet kansalaisaloitteista menisivät läpi, mutta nykyisellään vain 12.5% aloitteista on mennyt läpi. Nämäkin ovat niitä asioita jotka voitaisiin hoitaa suoralla demokratialla.

Itse en näe mitään syytä miksi tämä mikromuovi-aloite ei menisi läpi, koska kyseessä on kuitenkin todella merkittävä ongelma. Mikromuoveja työnnetään kosmetiikkaan ja shampoihin. Seuraavalla kerralla, kun käytät kuorivia tai syväpuhdistavia shampoita, niin todennäköisesti niissä on mikromuovia. Haluaisin todella nähdä tuon hepun, joka totesi, että muovin työntäminen kosmetiikkaan oli hieno idea. Vielä hienompaa olisi kuulla perustelut tälle älynväläykselle.

Jos tämä ehdotus ei mene läpi, niin on vaikea kuvitella miksi mikään muukaan menisi. Jännä nähdä kuinka käy...

Meidän perheessä muuten kierrätetään kaikki muovijätteet muovinkeräykseen, kun sellaisia keräyspisteitä onneksi on. Muovin kulutustakin koitetaan vähentää, mutta helppoa se ei ole. Ellei ole siihen valmis satsaamaan enemmän rahallisesti.


Kommentit

Suositut tekstit