Ilmastonmuutos on parasta mitä Suomalaisille on sattunut aikoihin.
Miksi meidän pitäisi olla huolissaan ilmastonmuutoksesta? Ilmastonmuutoshan on parasta mitä meille Suomalaisille on sattunut aikoihin. Sähkölaskut pienenevät, satokaudet pidentyvät, pidemmät kesät...ja mikä parasta, voimme entistä enemmän keskustella säästä. Jos säässä on jotain poikkeavaa, niin sen voi aina pistää ilmastonmuutoksen piikkiin. Otetaan siis kaikki ilmastonmuutos avosylin vastaan tänne kylmään Suomeen!
Mikä tälle kaikelle ihanuudelle on sitten hinta? Vain sellainen pieni itsekkyys. Vähän pitää ummistaa silmiä siitä mitä maailmalla tapahtuu. Miljoonia ihmisiä kuolee joka vuosi ilmansaasteisiin.
"Liikenteestä ja teollisuudesta syntyvät ilmansaasteet ovat ihmisen terveydelle vakavin uhka."
Omantunnon voi onneksi pestä ajatuksella, että isot tehtaat ne saastuttaa, ja yksittäisen ihmisen toimilla ei ole mitään väliä. Harva nyt jaksaa silmänräpäystäkään miettiä Kiinasta krääsää tilatessa, että "tulipahan saastutettua, MUTTA onneksi ne saasteet tuotetaan siellä Kiinassa!". Valitettavasti se saasteisiin kuoleminen ei ole pelkästään Kiinalaisten hupia. 4000 ihmistä Suomessa kuolee ilmansaasteisiin vuosittain.
Saasteet tappavat todistetusti nyt. En ole vielä tavannut ihmistä, jonka mielestä saasteet ovat hyvä asia. Ilmastonmuutos hyvä, saasteet paha. Pahimmat saastuttajat ovat hiili ja öljy. Miksi tämä kuulostaa jotenkin niin tutulta? Hei! tämähän on se juttu mitä vastaan nämä ilmastonmuutoshörhöt taistelevat. Helvetti! Mehän ollaan kaikki samalla puolella!
Miksi emme puhu enää saasteista, ja niiden haittavaikutuksista? Ilmastonmuutos on huomattavasti trendikkäämpi sana. Joissakin tapauksissa ilmastonmuutos tuo mukanaan myös positiivisia sivuvaikutuksia. Saasteissa näitä vastaavasti ei ole yhtäkään. Ilmastonmuutos saattaa olla todellista, tai sitten ei. Siitäkin on jokaisella oma tulkinta. Vähän kuin Jumalasta. Tämän ilmastonmuutos-vouhotuksen alle voikin sitten haudata ne ikävät asiat, kuten ne ilmansaasteet ja niihin kuolevat ihmiset.
Muistatteko kun otsonikato 1980-luvulla otettiin vakavasti, ja sitä vastaan ryhdyttiin pikaisiin toimiin? Sama keskustelu vuonna 2050: "Muistatteko ilmastonmuutoksen, josta puhuttiin 2010-luvulla, ja yhdessä hörähdettiin koko hölynpölylle?".
Ehkä tässä kohtuullisen tuoreessa tutkimuksessa on jotain perää: "Tutkimus: Ilmansaasteet tekevät tyhmäksi - yhdeksän kymmenestä ihmisestä maailmassa hengittää saastunutta ilmaa".
Tohtori Puoskari
Poliittisesti sitoutumaton. Yhteiskunnallisen jännän äärellä jo vuodesta 2018.
Kommentit
Lähetä kommentti